۱۳۹۱ دی ۳, یکشنبه

20 ماده غذایی ضد سرطان.وبلاگ امیر وفا

 20 ماده غذایی ضد سرطان

گوجه فرنگی

1- گوجه فرنگی

گوجه فرنگی غیر از ویتامین C ، محتوی مقدار زیادی "لیکوپن" می باشد. لیکوپن ماده ای است که خطر سرطان های پروستات و تخمدان را کم می کند.
محصولات گوجه فرنگی از قبیل: رب گوجه فرنگی، سس گوجه فرنگی و کچاپ نیز ضد سرطان می باشند.

2- کلم بروکلی و دیگر کلم ها

کلم ها غیر از کلسیم، منبع غنی "سولفورافان" ( sulforaphane ) هستند. این ماده خطر بروز سرطان های معده ، سینه و پوست را کم می کند.
مقدار سولفورافان در کلم بروکلی بیشتر از بقیه کلم هاست.

3- آواکادو

آواکادو، پتاسیم بیشتری نسبت به موز دارد. همچنین، منبع خوب بتاکاروتن و آنتی اکسیدان می باشد. مصرف آواکادو برای درمان سرطان کبد و بیماری های کبدی مفید است.
توت

4- توت ها

توت ها دارای ماده ای به نام "آنتوسیانین" ( anthocyanin ) هستند. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و در مقابل سرطان های روده بزرگ و مری از بدن محافظت می کند.

5- دانه سویا

سویا داری "ایزوفلاون" می باشد. محصولات به دست آمده از سویا مانند توفو، شیر سویا و آجیل سویا نیز دارای این ماده می باشند.
این ماده خطر سرطان های سینه، تخمدان و پروستات را کاهش می دهد که این کار را به وسیله محافظت سلول های بدن از اثرات زیان آور استروژن ها انجام می دهد.
چای

6- چای

چای سبز و چای سیاه دارای منبع طبیعی  ""catechin می باشند. این ماده یک آنتی اکسیدان قوی می باشد و از رشد سرطان جلوگیری می کند. همچنین سرطان های کبد، پوست و معده را کاهش می دهد.

7- کدو تنبل

کدو تنبل ، هویج، نارنج، فلفل قرمز و زرد و سیب زمینی شیرین منبع غنی "بتا کاروتن" هستند. این مواد به عنوان آنتی اکسیدان های قوی شناخته شده اند و مصرف مداوم آنها منجر به کاهش انواع مختلف سرطان ها می شود.

8- اسفناج

اسفناج دارای "لوتئین" ( lutein )، ویتامین های A ، C و E می باشد. همه این مواد به عنوان آنتی اکسیدان شناخته شده اند. اسفناج سرطان های کبد، ریه، سینه، تخمدان، روده بزرگ و پروستات را از بدن دور می کند.
چغندر

9- چغندر قرمز

چغندر دارای "فلاوونوئید" می باشد. این ماده به عنوان یک ضد سرطان شناخته شده است. ادرار اشخاص مصرف کننده این چغندر، قرمز رنگ می باشد.

10- هویج

هویج دارای "بتاکاروتن" زیادی می باشد و برای جلوگیری از سرطان های ریه، دهان، حلق، معده، روده، کیسه صفرا ، پروستات و سینه بسیار مفید می باشد. البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
سیر

11- سیر

مطالعات نشان داده که خانواده پیازها، از قبیل، سیر، موسیر و تره فرنگی، در افراد سالم سلول های سرطان زا را از بین می برند و در بیماران سرطانی، رشد این سلول ها را کُند می کنند. در این رابطه، اثر سیر از همه بیشتر می باشد. به طور کلی، سیر خطر سرطان های معده، روده بزرگ، مری و سینه را کم می کند.
سیر ریز ریز شده را 10 دقیقه قبل از آماده شدن غذا، در غذای خود بریزید تا قدرت مبارزه با سرطان را در بدن خود افزایش دهید.

12- آناناس

آناناس دارای آنتی اکسیدان و ویتامین C می باشد. این میوه، بدن را در برابر سرطان های ریه و سینه حفظ می کند.
سیب و پرتقال

13- سیب

همانطور که می دانید سیب یک آنتی اکسیدان می باشد. علاوه بر آن، دارای ماده ای به نام  "quercetin" می باشد. این ماده خطر سرطان ریه و رشد سلول های سرطان پروستات را کم می کند. 

14- پرتقال

همانطور که می دانید، پرتقال منبع غنی ویتامین C است. تحقیقات نشان داده است که، این میوه اثر ضد سرطانی نیز دارد. پرتقال، از سرطان معده و ریه جلوگیری می کند.

15- انگور قرمز

انگور قرمز ماده ای دارد که از فعالیت  آنزیمی که مسئول ساخت و رشد سلول های سرطانی است، جلوگیری می کند.

16- ریشه شیرین بیان

ریشه شیرین بیان از رشد سلول های سرطان پروستات جلوگیری می کند. ولی در مصرف آن زیاده روی نکنید، زیرا مصرف بیش از اندازه آن، موجب افزایش فشار خون می گردد.

17- قارچ

قارچ، سطح ایمنی بدن را بالا می برد و با سلول های سرطانی می جنگد.
ماهی

18- غذاهای دریایی و روغن ماهی

از آنجایی که غذاهای دریایی دارای اسیدهای چرب امگا 3 می باشند، روی سوخت و ساز سلول ها اثر دارند و مصرف اسیدهای چرب اشباع را کم می کنند.
مصرف روزانه ی این غذاها، قوی ترین و موثرترین اسلحه برای مبارزه با سرطان ها می باشد و سرطان هایی از قبیل، روده بزرگ، پروستات و سینه را از بین می برند.

19- مویز

دارای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و ویتامین E می باشد.
مویز ضد سرطان، درمان کننده سرطان، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده ی فشار خون است و برای نرمی و انعطاف پذیری رگ ها بسیار مفید می باشد.

20- زردچوبه

زردچوبه از سرطان های معده و روده بزرگ جلوگیری می کند. همچنین تعداد سلول های سرطانی را کم می کند.
مریم سجادپور- کارشناس تغذیه

پنج ماده ی غذایی ضد خستگی.وبلاگ امیر وفا

پنج ماده ی غذایی ضد خستگی

بــلــغــــور جـــو، ماســـــت، اســـــــــفـنـاج، لـــوبیـــاهـــا، مغــــزها و دانــــــــه‌ ها، پنج ماده ی غذایی هستند که به‌ علت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی، به بدن کمک اساسی نموده و برای افراد
مفید می‌‌ باشند.
اگر همیشه بعد از خوردن، احساس بی‌ حالی و خستگی می‌‌ کنید، ناشی از خوردن غذاهای نادرست است. ترفند آن این است که غذاهایی را انتخاب کنید که انرژی را تدریجا آزاد می‌ کنند و به آرامی‌ و در طولانی ‌مدت آن‌ را افزایش می ‌دهند و از مصرف غذاهای دارای قند بالا که قند آن ها به ‌سرعت آزاد می ‌شود، بپرهیزید.
شما می ‌‌توانید با هر لقمه ی غذایی که می‌‌ خورید به جنگ خستگی بروید. این پنج ماده ی غذایی نیز به‌ علت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی و تبدیل غذا به انرژی، به بدن کمک اساسی نموده و برای افراد مفید می‌‌ باشند.
بلغور

بــلــغــــور جـــو

بلغور جو تقریبا بر هر غله ‌ای در صبحانه برتری دارد و جزء بیشترین تولیدات غلات سبوس دار صبحانه است و نیز به ‌عنوان ماده غذایی عالی در جهت حمایت از سلامت سیستم گوارش نگریسته می‌‌ شود. به دلایل فوق بسیاری از متخصصین داخلی و تغذیه نه تنها به بیماران دیابتی اجازه خوردن بلغور جو را می ‌‌دهند، بلکه در واقع آنان را تشویق نیز می ‌‌نمایند، به ‌خصوص این که به حفظ سطح قند خون طبیعی کمک می‌‌ نماید.

چگونگی عمل

فیبر در سلامت دستگاه گوارش مفید است.
علاوه بر فیبر بالا، جودوسر حاوی سه نوع ماده ی غذایی مهم منیزیم، پروتئین و فسفر است و بر سطح انرژی تاثیر می ‌‌گذارد و یک غذای ایده‌آل در مبارزه با خستگی و نیز یک منبع خوب ویتامین ‌B1 است که در تولید انرژی بسیار مهم می‌‌ باشد.
علائم کمبود جزئی ویتامین B1 عبارتند از فقدان انرژی و از دست دادن اشتها. افزون بر این، ویتامین B1 به حفظ انرژی تجزیه شده و تبدیل آن به انرژی غذایی در هنگام خوردن غذا کمک می‌‌ کند.

چه موقع بخوریم؟

شما می ‌توانید برای کسب انرژی فوری، به‌ هنگام صبح همراه صبحانه، بلغور جو میل کنید، زیرا سبب حفظ انرژی می‌‌ گردد.

ارزش افزوده

 برای طولانی ‌تر شدن زمان انرژی، روی غذای حاوی بلغور، دانه کتان یا مغزهای مملو از پروتئین(فندق، پسته و گردو) بپاشید.
ماست

ماســـــت

از ماست نیز می ‌‌توان به ‌شکل دسر و به‌ عنوان ماده غذایی سالم استفاده کرد. در حقیقت به‌ خاطر نقشی که پروتئین و پروبیوتیک ‌ها(باکتری‌ های مفید) در سلامتی روده ایفا می ‌‌نمایند، این ماده غذایی واقعاً برای سلامتی مفید می ‌‌باشد.

چگونگی عمل

به دلیل نرم بودن ماست، بدن این پردازش را نسبت به غذای سفت و جامد خیلی سریع انجام می ‌‌دهد و آن ‌را به‌ صورت منبع عظیم و سریع انرژی درمی ‌‌آورد، اما ضمن این که بدن به انرژی سریع دست می‌‌ یابد، به خاطر نسبت پروتئین به کربوهیدرات، این زمان می ‌‌تواند طولانی ‌تر نیز بشود. پروتئین نسبت به کربوهیدرات مدت طولانی‌ تری در معده می ‌‌ماند که تبدیل به منبع انرژی پایدار می ‌‌گردد.
همچنین ماست دارای پروبیوتیک‌ ها یا باکتری ‌های مفید می‌‌ باشد. پروبیوتیک‌ ها مثل فیبر کمک موثری به هضم غذا می ‌‌نمایند.

چه موقع بخوریم؟

مسلما، هر زمانی می ‌توان این ماده غذایی را خورد. علاوه بر فواید بهداشتی، ماست یکی از بهترین مواد چند منظوره است، به این معنا که به علت تولید انرژی فوری می ‌‌توانید قبل از تمرینات بدنی به‌ عنوان خوراک سرپایی و یا عصرانه عالی آن را مصرف کنید. از طرف دیگر می ‌‌توانید در زمان صبحانه مخلفات سالمی‌ چون جودوسر، دانه کتان آسیاب شده، مغزها(گردو، فندق و پسته) و انواع میوه ‌ها را به آن اضافه کنید.

ارزش افزوده

حداقل سه مرتبه درهفته به خاطر کمک به هضم خوب با صبحانه خود ماست بخورید. در صورتی که ماست کم‌ چرب یا معمولی انتخاب و مخلفات سالم به آن اضافه کنید، از امتیازات ویژه‌ ای برخوردار خواهید شد. از عسل یا کشمش برای شیرین کردن این ماده غذایی سبک کمک بگیرید.
برگ اسفناج

اســـــــــفـنـاج

اسفناج مملو از مواد مغذی می ‌باشد که برای مبارزه با خستگی ضروری هستند و به حداکثر کارایی بدن کمک می‌‌ کنند. اسفناج علاوه بر آهن، سرشار از منیزیم و پتاسیم بوده و یک منبع عالی از ویتامین ‌های گروه B است.

چگونگی عمل

آهن نقش مستقیم و مهمی‌ در مبارزه با خستگی ایفاء می ‌‌نماید و به عنوان تقویت‌ کننده انرژی شناخته شده است.
منیزیم برای تولید انرژی، هضم درست، تنظیم تونیسیته(انقباض عضلانی) و عصبی ضروری است. جای تعجب نیست که کمبود منیزیم می ‌‌تواند سبب کارکرد پایین مغز و بدن گردد.
پتاسیم نیز مثل منیزیم به عملکرد درست عضلات و اعصاب کمک می ‌‌کند. یکی از علل کمبود پتاسیم فشارهای زیاد جسمانی است، ولی در زمان کاهش آب بدن به‌ علت بیماری یا به ‌هر دلیل دیگری نیز ظاهر می ‌‌شود. علائم نارسایی پتاسیم شامل ضعف عضلات، گیجی و خستگی می ‌باشد.

چه موقع بخوریم؟

با توجه به مقدار و مجموعه ای از مواد مغذی فشرده در سبزیجات برگ دار، بهتر است روزانه در وعده غذایی خود اسفناج مصرف کنید و اگر عملی باشد، در صورت امکان هر چقدر که می ‌‌توانید آن‌ را در رژیم خود بگنجانید.
سعی کنید صبحانه، اسفناج بخارپز با تخم مرغ، ناهار، ساندویچ پُر شده با اسفناج و شام، اسفناج همراه با یک لایه لازانیا بخورید.
احتیاجی نیست در هر وعده غذا کنار بشقاب اسفناج بگذارید. می‌‌ توانید به غذاهایی از جمله سوپ‌ ها، غذاهای بخارپز، خوراک ‌ها، سُس‌ ها و سرخ کردنی ‌ها و غذاهای نرم، مقدار کمی‌ از این سبزی اضافه کنید.

ارزش افزوده

پوره اسفناج را به ‌خوبی و به‌ آرامی‌ بپزید. در صورتی که عاقلانه‌ تر و با تدبیرترعمل کنید، در زمان اندکی همه افراد خانواده سالم‌ تر خواهند بود.
انواع مغزها

مغــــزها و دانــــــــه‌ ها

مغزها و دانه‌ ها، مواد غذایی مغذی حاوی پروتئین با کیفیت بالا و چربی‌ های امگا۳ سالم می ‌باشند و بسته به نوع انتخاب، می ‌‌توانید مقادیر مناسب منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، ویتامین‌ های B2 ، B1 و B6 که همگی تولید انرژی می‌‌ کنند، دریافت نمایید.

چگونگی عمل

تخم کدو تنبل یا کدو حلوایی، مغز بادام و فندق همگی منابع خوبی از منیزیم هستند که به مبارزه با خستگی کمک می ‌کند. تریپتوفان موجود در دانه‌ های کنجد، آفتابگردان، کدو تنبل، گردو و بادام، در مبارزه با خستگی ‌های عاطفی موثر می ‌‌باشد.
تمام مغزها و دانه ‌ها منابع عالی پروتئین با کیفیت بالا هستند که بدن ما آن ها را به انرژی از دست رفته تبدیل می ‌‌کند.
اما آن چه باعث مبارزه بر علیه خستگی در مغزها و دانه ‌ها می‌ شود، وجود منابع غنی از اسیدهای چرب امگا۳ است. امگا۳ به ‌عنوان چربی‌ های ضروری و مورد نیاز بدن شناخته شده است که نه تنها شاخص گلیسمی‌ غذاها را پایین ‌تر می ‌آورد، بلکه همچون یک منبع فوق ‌العاده انرژی نیز عمل می‌ نماید.

چه موقع بخوریم؟

مصرف مقدار متوسط، کلیدی است برای بهره‌ مندی از مزایای مغزها و دانه‌ ها. یک وعده ی آن برابر یک اونس(حدود یک کف دست پر) می ‌‌باشد. در طول روز همیشه بسته یک نفره تنقلات سالم و مفید بردارید و آن ها را در ماشین، کیف دستی، کیف پول و در جای امنی بگذارید.

ارزش افزوده

در حد امکان، مغزها و دانه‌ های خام را بخرید و بخورید.
لوبیاها

لـــوبیـــاهـــا

به ‌حق، لوبیاها غذاهای معجزه ‌آسا نامیده شده ‌اند. علاوه بر مزایای سلامتی متعدد دیگری که لوبیاها فراهم می‌‌ کنند، آن ها در خط مقدم مبارزه با خستگی هستند. تمام انواع آن ها دارای چربی کم و فیبر بالایی می ‌باشند و تعادل خوبی بین کربوهیدرات‌ ها و پروتئین ‌ها برقرار می ‌‌کنند. لوبیاها مملو از گروهی از مواد معدنی شامل فسفر، پتاسیم، مس و آهن می‌‌ باشند که همگی برای تولید انرژی ضروری هستند. لوبیای سویا نیز منبع خوبی از تریپتوفان می ‌‌باشد.

چگونگی عمل

پروتئین و فیبر بالای موجود در لوبیاها و همکاری آن ها با یکدیگر، سبب حفظ تعادل قند خون و جلوگیری از افت انرژی می ‌شود. لوبیاها جایگزین بسیار خوبی به‌ جای گوشت قرمز(که یک منبع انرژی غنی از پروتئین و آهن می ‌‌باشد) هستند، ولی با کالری کمتر و تقریباً عاری از چربی. علاوه بر این لوبیاها کمتر از گوشت قرمز به سیستم گوارش فشار می ‌‌آورند و برای جذب، نیاز کمتری به انرژی دارند. به ‌عبارت دیگر شما بعد از خوردن یک استیک احساس خستگی بیشتری می ‌‌کنید تا بعد از خوردن یک پرس لوبیا!
منگنز و مس در لوبیاها، میتوکندری‌ های سلول ‌ها را که مسؤول تولید انرژی هستند، حمایت می ‌‌کنند، در حالی که منیزیم سبب ریلکس یا شل شدن عضلات می ‌‌گردد و جریان خون را آرام نگه می ‌‌دارد و خستگی جسمی‌ و روانی را متوقف می نماید. ویتامین B1 نیز در تولید انرژی مداخله می ‌‌کند و همراه پتاسیم، عملکرد صحیح عضله و عصب را تداوم می‌‌ بخشد. همچنین آهن نه تنها به تولید انرژی کمک می ‌نماید، بلکه سبب افزایش توزیع اکسیژن در تمام بدن و بهبود خستگی می ‌‌شود.

چه موقع بخوریم؟

لوبیاها را می‌‌ توان در هر غذایی استفاده نمود. سعی کنید در زمان‌ های مختلف روز مخلوطی از انواع آن ها را به کار ببرید.