فواید فلفل قرمز برای سلامتی
فلفل
قرمز را نباید با فلفل سیاه یا سرکه و یا خردل که هر یک به نوعی در ردیف
چاشنیهای تند هستند اشتباه کرد، زیرا اینها محرک هستند در صورتی که فلفل
قرمز آرام بخش و مسکن است.
به دلیل افزایش وزن و چاقی بسیاری از شرکتهای تولید کنندهی مواد غذایی چربی را از محصولات خود حذف کردهاند. زمانی که چربی از غذایی حذف میشود، مزه و بوی آن از بین میرود و فلفل جایگزین مناسبی برای بازگرداندن طعم و عطر طبیعی به خوراکها محسوب میشود. هر چقدر مردم بیشتر غذاهای تند مصرف کنند، حرارت و گرمای بیشتری نیز در وجود خود احساس خواهند کرد. دیده شده که وقتی سن افراد بالا میرود، فلفل بیشتری به غذاهای خود اضافه میکنند. از نظر فیزیولوژیک با افزایش سن حس چشایی تحلیل میرود و باید نسبت به دوران جوانی چاشنی بیشتری مصرف کرد تا همان طعم قبلی احساس شود.
دلیل تند بودن فلفل
تندی فلفل قرمز معمولاً بر اساس مقیاسی که داروشناس معروف "ویبور اسکاول" در سال 1912 اختراع کرد، محاسبه میگردد. به عنوان مثال فلفل شیرین دارای اسکاول صفر میباشد، فلفل دلمهای دارای اسکاول 5000 و اسکاول پودر فلفل قرمز یا سیاه چیزی در حدود 25000 تا 300000 تخمین زده میشود.
در
مصرف داخلی در عین حال که نیروبخش است ضد اسپاسم نیز میباشد. برای کلیه،
طحال و لوزالمعده مفید است. در موارد قفل شدن فکها که در برخی موارد
رخ میدهد اثر مفید دارد
رخ میدهد اثر مفید دارد
قسمت تند فلفل قرمز را کپسایسین (Capsaicin) تشکیل میدهد که دارای فواید بیشماری برای سلامتی است. Capsaicin شامل ماده خام طبیعی vanillyl amine میباشد که حاوی اسیدهای monocarboxylic از زنجیره های مختلف C-8 تا C-11 میباشد. لازم به ذکر است که این ماده دارای قابلیت چربی زدایی بوده و در برخی از میوهها یافت میشود که در این میان فلفل قرمز بیشترین میزان آن را به خود اختصاص میدهد.
اگر از فلفل قرمز به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به هضم غذاها کمک کردهاید بلکه ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کاهش دادهاید.
پیش از این تصور میشد که فلفل قرمز سبب وخیمتر کردن زخم معده میشود، اما این ترس با توجه به تحقیقات گستردهای که انجام پذیرفت از میان رفت و پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که فلفل به دلیل دارا بودن کپسیکم (capsicum) میتواند از ایجاد لختههای خونی خطرناک نیز جلوگیری به عمل آورد. همچنین محققان در حال بررسی خواص ضد درد آن به منظور ساخت داروهای مسکن نیز هستند.
آخرین تحقیقاتی که در تایلند انجام گرفت نشان میداد افرادی که از مقادیر زیادی فلفل قرمز در رژیم غذایی روزانه خود استفاده میکنند، کمتر به بیماری انسداد شریانهای خونی مبتلا میشوند.
محققان سپس تاریخچهی پزشکی ساکنان کشورهایی را که معمولاً از غذاهای تند استفاده میکردند را مورد بررسی قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که ریسک ابتلا به بیماری انسداد رگهای خونی در افرادی که به طور مداوم از فلفل استفاده میکنند به مراتب کمتر از سایرین میباشد.
تسکین درد
علاوه بر توانایی جلوگیری از انسداد شریانهای خونی، محققان به این نتیجه رسیدند که کرمهای موضعی که شامل capsicum هستند میتوانند بسیاری از دردهای مزمن پوستی را التیام دهند. در حال حاضر این ماده به شکل پماد و کرم تجویز شده و برای تسکین درد تبخال، دردهای پس از عمل جراحی قطع عضو و بهبود زخمها از آن استفاده میشود.
اگر
از فلفل قرمز به طور مداوم در رژیم غذایی خود استفاده کنید، نه تنها به
هضم غذاها کمک کردهاید بلکه ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را نیز کاهش
دادهاید
عملکرد capsicum به این شکل است که میزان ماده P را کاهش میدهد. وظیفه ماده P انتقال حس درد از پوست به سلولهای عصبی مهرهها است. با مسدود کردن ماده P پمادهای حاوی capsicum مانند یک بی حس کننده قوی و طولانیمدت عمل کرده و تقریباً 75 درصد از بیماران پوستی، رضایت خود را از این نوع کرمها و پمادها اعلام کردهاند. لازم به ذکر است که این کرمها به هیچ وجه نباید با چشم تماس برقرار کنند چرا که سوزش شدیدی را ایجاد میکنند.
تسکین سردرد
همچنین تحقیقات نشان میدهد مصرف فلفل قرمز در تسکین سردرد مفید است. شبکه تلویزیونی سیانان گفت دانشمندان در بررسیهای خود دریافتهاند در فلفل قرمز مادهای محرک وجود دارد که حتی بهتر از برخی قرصهای مسکن در کاهش سردرد موثر است. پیش از این نیز در طب سنتی فلفل قرمز به عنوان مسکن سردرد تجویز میشد اما علت آن معلوم نبود.
کاهش ریسک ابتلا به سرطان
بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی در کشورهایی که به طور سنتی مصرف فلفل بالا است، میزان مرگ و میز به دلیل ابتلا به سرطان چه در زنان و چه در مردان به طور چشمگیری پایینتر از کشورهایی است که در رژیم غذایی خود از فلفل استفاده نمیکنند.
محققان زمانی که به موشهایی که دارای سلولهای سرطانی بودند، مقداری capsicum تزریق کردند متوجه توقف رشد بسیاری از سرطانها در آنها شدند. در تحقیقات آزمایشگاهی دانشمندان به این نتیجه دست پیدا کردند که capsicum رشد سلولهای سرطانی را متوقف میکند.
* در مصرف داخلی در عین حال که نیروبخش است ضد اسپاسم نیز میباشد. برای کلیه، طحال و لوزالمعده مفید است. در موارد قفل شدن فکها که در برخی موارد رخ میدهد اثر مفید دارد.
* در مورد یبوست، گرد فلفل قرمز مفید است زیرا حرکت دودی رودهها را تحریک میکند. برای حصول این منظور هر روز به مقدار کم باید با غذا مصرف شود.
* در سرماخوردگیها مصرف فلفل قرمز با دوز بالا اثر مفید و سریع دارد. منظور از دوز بالا در حدود 600 میلی گرم تا یک گرم است. بدیهی است دوز بالا برای اشخاص مختلف فرق میکند برخی بیشتر از دیگران احتیاج دارند.
* برای تسکین سرفههای شدید به خصوص در مواردی که اخلاط زیادی در بیماری تنفسی هست، فلفل قرمز در بیرون انداختن اخلاط بسیار کمک میکند و در نتیجه سرفه رفع میشود.
* فلفل قرمز در موارد حملههای خفگی مبتلایان به آسم اثر مفید دارد ( البته اگر آلرژی نداشته باشند).
* فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابراین به صورت غرغره برای ضد عفونی حلق توصیه میشود.
* به صورت مشمع طبی فلفل قرمز برای رفع احتقانهای حاد در موارد بیماریهای ذاتالریه و ذاتالجنب و سایر موارد مشابه اثر مفید دارد.
* فلفل قرمز بهترین محرک مفید و شفابخش در موارد اسهال ساده و اسهال خونی میباشد.
* برای رفع گرفتگی عضلات بسیار مفید است.
اما فلفل قرمز برای پروستات مردان مُضر است
محققان اورولوژی در ایتالیا در گزارشی از مضر بودن فلفل قرمز تند برای پروستات مردان خبر دادند. روزنامه ایتالیایی" لارپوبلیکا " نوشت : فلفل قرمز تند و روابط جنسی ناتمام میتوانند باعث ایجاد سرطان پروستات شوند.
" وینچنتسو میرونه " رییس بخش اورولوژی بیمارستان ناپل در این زمینه گفت: فلفل قرمز تند باعث باز شدن رگها میشود و به رابطه جنسی نیز کمک میکند، اما همزمان باعث چرک کردن غده پروستات میشود.
فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است بنابراین به صورت غرغره برای
ضد عفونی حلق توصیه میشود
ضد عفونی حلق توصیه میشود
وی افزود: اگر سوزش آن دائمی شود میتواند باعث ایجاد شرایط سرطانی شود و خطر به وجود آمدن تومور را بیشتر کند. سرطان پروستات خود دومین عامل مرگ و میر میان تومورها است و در سال ”ھ2005 میلادی 7000 نفر در ایتالیا قربانی گرفت.
با وجود این که این سرطان به افراد بالای 40 سال ضربه میزند، اما 80 درصد، این بیماری در افراد بالای ”ھ 65 سال تشخیص داده میشود.
گرد آوری م. ایتا للهی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر