۱۳۹۲ مهر ۵, جمعه

درمان سخت ترین سرماخوردگی ها و گلو دردهای شدید

درمان سخت ترین سرماخوردگی ها و گلو دردهای شدید
  یکی از بیماری هایی که همیشه گریبان گیر بشر بوده است ، انواع سرماخوردگی ها و عفونتها و گلودرد است .که این فصل خیل یهم شایع است .یکی از خوانندگان خبر آنلاین برای درمان این بیماری برای ما نسخه ای فرستاده که می خوانید :
متاسفانه برای رهایی از این بیماری ها از انواع قرص های سرماخوردگی ، آنتی هیستامین (آبریزش بینی ) ، آموکسی سیلین (چرک خشک کن ) و آمپول پنی سیلین استفاده میشود . اما واقعیت امر چیز دیگری است . با استفاده کردن از این قرص ها و آمپول ها فقط بدن مقاومت خود را از دست میدهد و سلولهای بدن فلج میشوند .

 پس هنگام ابتلا به این نوع بیماری ها چه باید کرد ؟
قبل از پرداختن به جواب این سوال  ،  جالب است بدانید که در آزمایشگاه های پزشکی برای کشت میکروب (افزایش میکروب ) از پنج ماده استفاده میشود . یعنی میکروبها (قارچ  ـ ویروس  ـ باکتری) با خوردن این مواد رشد میکنند ، تعدادشان چندین برابر میشود .

این مواد عبارتند از :

 1- تمام گوشتها ( سوسیس  ـ کالباس  ـ  گوشت قرمز  ـ مرغ  ـ  تخم مرغ - و..)  و فرآوره های لبنی (شیر  ـ  پنیر  ـ  خامه )
2- خون ( درقصابی ها هنگام چرخ کردن گوشت ، آن را نمی شویند . چون اگر گوشت شسته شود ، خوب چرخ نخواهد شد . پس خون بین بافتهای آن باقی خواهد ماند )     
3- قند و شکر
4- کاکائو و شکلات
5- آگار ( ماده ای است که از ترکیب دو جلبک و آب ایجاد میشود ) این ماده در شیرینی پزی کاربرد دارد . ماده ی ژله ای که در شیرینی دانمارکی است همان آگار است .

پس اگر عفونتی در بدن شما باشد ، با استفاده کردن از این مواد ، عفونت (ویروس) شروع به خوردن از این مواد میکند و مقدارش خیلی زیاد میشود . و بیماری شما به راحتی درمان نمی شود .
پس برای رفع سرماخوردگی ، آنفولانزا ، سینوزیت ، گلودرد چه چیزی بخوریم ؟

یک رژیم غذایی سه روزه میتواند سخت ترین نوع این بیماری ها را درمان کند . در این چند روز ( شیر و پنیر -گوشت  ـ تخم مرغ  ـ  شکلات  ـ  چای  ـ  قندو شکر -  کاکائو  ـ  بیسکوییت ) به هیچ وجه مصرف نکنید .

صبحانه یک قاشق عسل را روی نان بمالید و بخورید .
*  در طی روز دو بار ( آب + عسل + لیمو ترش تازه ) میل کنید .
* ناهار و شام سوپ بخورید . اما توجه داشته باشد که سوپ  را بدون گوشت تهیه نمایید .
*  یک مشت پونه ی کوهی و یک قاشق سیاه دانه را با هم به مدت نیم ساعت بجوشانید . و عصاره ی آن را با یک قاشق عسل مخلوط کرده ، یک لیوان بعد از صبحانه و یک لیوان قبل از خواب مصرف کنید .
* در حد توان میوه میل کنید . 
* غرغره کردن آب نمک ولرم ، از دهان و بینی . قبل از خواب و بعد از بلند شدن از خواب .
 با رعایت کردن این چند نکته ، سختترین عفونتها بدون استفاده از داروهای شیمیایی درمان میشود .
 علت این درمان این است که به میکروبهای داخل بدن غذا نمی رسد و میکروبها می میرند .
 

پائیز فصلی سخت برای مبتلایان به آلرزی

پاييز، فصل سختي براي مبتلايان به آلرژي (حساسيت) است. آلرژي در اثر واکنش سيستم ايمني بدن به يک سري مواد بي ضرر به وجود مي آيد، مثل گرده گياهان، برخي داروها، مو و پشم و پر حيوانات، گرد و غبار هوا، بعضي غذاها و نيش حشرات.
اين مواد آلرژي زا باعث مي شوند که سيستم ايمني بدن، بيش از حد فعال شود و علائم حساسيت را در بدن ايجاد کند.
آلرژي هاي فصلي، يکي از انواع شايع آلرژي هاست. حتي اگر قبلاً دچار آلرژي نبوده ايد، ممکن است علائم آلرژي فصلي در شما بروز کند.




علائم آلرژي شامل اشکال در تنفس، گرفتگي بيني ، عطسه، آب ريزش از بيني و چشم ها، خارش و تورم پوست، پوست خشک و قرمز و حتي بروز جوش هاي پوستي است که بستگي به واکنش افراد نسبت به آن ماده ي آلرژي زاي خاص دارد.

هر چقدر تماس فرد با ماده آلرژي زا بيشتر باشد، بيشتر احتمال دارد که نسبت به آن حساسيت نشان دهد.

اگر چه هنوز علت اينکه چرا آلرژي در برخي افراد بيشتر شايع است، معلوم نيست، ولي ما مي دانيم که استعداد ابتلا به آلرژي ( واکنش بيش از حد سيستم ايمني بدن) معمولا در افراد يک خانواده بيشتر است.

هيچ کسي با بيماري آلرژي متولد نمي شود، ولي زمينه ابتلا به آن، ارثي است. آلرژي ها معمولاً در دوران کودکي شروع مي شوند، ولي ممکن است در هر سن ديگري هم آغاز گردند.

ميزان حساسيت ها با افزايش سن کاهش مي يابد، ولي ممکن است بعدها مجددا عود کند.

با دوري از مواد آلرژي زا و مصرف منظم داروها تحت نظر پزشک، مي توان آلرژي را کنترل و درمان کرد.

با دقت در اينکه کجا، چه موقع و در چه شرايط محيطي، آلرژي بروز مي کند، مي توان به راحتي علت بروز آن را کشف کرد.


مبتلايان به آلرژي هاي فصلي مي توانند با مصرف داروهاي آنتي هيستامين يا ضد احتقان، احساس بهتري داشته باشد.

آنتي هيستامين ، پاسخ هاي التهابي بدن را کاهش مي دهند و ضد احتقان ها هم ميزان گرفتگي و تراکم (مثل گرفتگي بيني) را کم کنند.
تذکرات مفيد:

1- هنگامي که ميزان گرده گياهان در هوا زياد است، از منزل خارج نشويد که اغلب در بعدازظهرهاي خشک و خنک اين گونه است.

ولي ميزان اين گرده ها در هواي سرد و مرطوب (بعد از باران) به طور عجيبي کاهش مي يابد.



2- هنگام راه رفتن بر روي چمنزار و انبوه برگ هاي ريخته شده از درختان به صورتتان ماسک بزنيد، زيرا در اين حالت، گرده گياهان و اسپور قارچ ها در هوا زيادند.

3- هنگام رانندگي، تهويه ماشين را روشن کنيد تا مانع از ورود هواي بيرون به داخل ماشين که مملو از مواد آلرژي زاست گردد. مواقعي که در اطراف شهر هستيد، پنجره هاي ماشين را ببنديد.

4- اگر نسبت به حيوانات آلرژي داريد، آنها را داخل اتاق نياوريد و هنگام دست زدن به آنها ماسک بزنيد، يا اينکه در کل، حيواني در منزل نگه نداريد.

5- اگر نسبت به گرد و غبار حساسيت داريد، کف اتاق ها را با جاروبرقي جارو بزنيد و با دستمال مرطوب، گرد و خاک وسايل را پاک کنيد.



به طور منظم فيلترهاي تهويه هوا و گرما را عوض کنيد.

پاییز فصل دوباره‌ی آلرژی‌ها



خیزید و خز آرید که هنگام خزان است                                                                باد خنک از جانب خوارزم وزان است
آن برگ خزان بین که روی شاخ رزان است                                             
گویی به مثل پیرهن رنگرزان است (منوچهری)

اگرچه بسیاری از مردم گمان می‌کنند که آلرژی‌های فصلی فقط در فصل بهار رخ می‌دهند، ولی نادرست بودن این تصور با تجربه بسیاری از بیماران مبتلا به آلرژی که علایم بیماری خود را فقط در پاییز به خاطر دارند، اثبات شده است.

پاییز فصل زیبایی است که با تغییرات ویژه‌ی خود در گستره‌ی طبیعت و رنگ‌آمیزی درختان و گیاهان هم‌زمان خاطرات تلخ و شیرینی در ذهن ما دارد. تغییرات درجه‌ی حرارت، نسیم خنک پاییزی، روزهای کوتاه و مهم‌تر از همه قیل و قال باز شدن مدارس و حضور دوباره‌ی دانش‌آموزان در کوچه و خیابان از جمله این تغییرات است. اما مبتلایان به آلرژی‌های پاییزه نه تنها از این تغییرات خاطرات خوشی ندارند بلکه گاه اندیشیدن به این فصل نیز برای آن‌ها سخت و یادآور مشکلات مختلف جسمی و ناخوشی ایشان است.
این‌که چرا و چگونه در فصل پاییز برخی از آلرژی‌ها رخ می‌نمایند به طبیعت این فصل باز می‌گردد. باید دانست که بسیاری از علف‌ها و درختچه‌ها عمدتا در اواخر تابستان و اوایل پاییز گرده‌افشانی می‌کنند، که حجم آن‌ها با گرده‌افشانی در درختان بهار قابل مقایسه و حتی بیش از آن است. هم‌چنین تعداد کمی از درختان نیز مانند توسکا و اوکالیپتوس گرده‌افشانی پاییزه دارند.
برگ‌ریزان پاییز و تجمع ذرات آن‌ها در گرد و غبار محیط، که گاه با دود ناشی از سوزاندن آن‌ها نیز همراه می‌شود از عوامل مهم دیگر آلرژی‌های پاییز است. تجمع فراوان برگ‌های پاییزی در محیط‌هایی چون باغچه‌ها و پارک‌ها سبب فراهم شدن محیط مناسب برای رشد قارچ‌ها در لابه‌لای آن‌ها می‌شود، که خود از عوامل مهم دیگر آلرژی‌های پاییز هستند. گرده‌ی گیاهان از عوامل مهم آلرژی‌زا در محیط‌های باز (Outdoor) محسوب می‌شوند.

قارچ‌های موجود در محیط به ویژه در مناطق مرطوب، فصل پاییز را برای گرده‌افشانی مناسب می‌بینند. گرده‌ی قارچ‌ها در فضاهای بسته (Indoor) از عوامل مهم ایجاد آلرژی محسوب می‌شوند که از بین بردن آن‌ها گاه بسیار سخت و ناممکن می‌نماید. رطوبت مناسب برای محیط‌های مسکونی حدود 50- 30 درصد است که افزایش بیشتر آن سبب رشد و تکثیر قارچ‌ها و هیره‌ها خواهد شد. البته رطوبت کم و هوای بسیار خشک نیز سبب سختی تنفس و تحریک مجاری هوایی می‌شود.

هیره‌های گرد و خاک (House dust mites) از بندپایانی هستند که اندازه‌ی بسیار کوچک و میکروسکوپی دارند و محل اصلی رشد و تکثیر آن‌ها رختخواب، فرش، مبلمان و پرده‌های پارچه‌ای است. هیره‌ها نیز همانند قارچ‌ها دوست‌دار هوای مرطوب و گرم هستند. لذا آغاز فصل پاییز و کاهش تهویه‌ی محیط‌های مسکونی به ویژه اتاق خواب شرایط مناسبی را برای آن‌ها فراهم می‌کند. ذرات بدن، فضولات و تخم این بندپایان از عوامل مهم آلرژی‌زای دستگاه تنفسی و مسبب آلرژی‌های بینی و آسم قلمداد می‌شود.
آغاز سرما در فصل پاییز سبب اقداماتی در محیط‌های مسکونی می‌شود که می‌توانند موجب افزایش آلرژی‌ها در این فصل شوند، که از آن جمله استفاده از وسایل گرمازای آلاینده و نیز دستگاه‌های مرطوب کننده (بخور) است.

اندیشه خانواده - شماره 15 - سلامت


بدیهی است سوخت نامناسب وسایل گرما‌زا سبب تولید آلاینده‌های مختلف می‌شود که خود باعث انواع علایم آلرژی‌های تنفسی می‌شوند. در همین‌جا لازم است به دود ناشی از سیگار و سایر دخانیات اشاره کرد که آن‌ها نیز از آلاینده‌های مهم فضای بسته به شمار می‌روند و خود با آغاز فصل پاییز و بسته شدن پنجره‌ها افزایش غلظتی در محیط و متعاقبا تحریک مجاری هوایی خواهند داشت.
نگهداری حیوانات خانگی مانند گربه، سگ، جوندگان کوچک و پرندگان یکی ازعوامل آلرژی‌زاست، که به نوبه‌ی خود به دلیل سرمای فصل پاییز و نگهداری بیشتر این حیوانات در فضای بسته خانه، اثرات سوء بیشتری بر افراد مبتلا به آلرژی می‌گذارد.

انواع مهم آلرژی‌ها

شایع‌ترین آلرژی‌های فصل پاییز آلرژی بینی (رینیت) و آسم هستند که آمار ابتلای به آن‌ها در بسیاری از جوامع به حدود 20- 10 درصد می‌رسد. علایم شایع آلرژی بینی شامل آب‌ریزشِ طولانی بینی، خارش، عطسه‌های مکرر و گرفتگی بینی است و در موارد کمتر شایع، خون‌ریزی بینی و از دست دادن حس بویایی نیز وجود دارد.
یکی از نکات مهم در آلرژی بینی، اشتباه شدن علایم آن با سرماخوردگی‌ها است. در حالی‌که عمر سرماخوردگی معمولا از چند روز تجاوز نمی‌کند و گاه با علایم خاص تب و دردهای عضلانی همراه است. آلرژی بینی می‌تواند در پی خود ابتلا به سینوزیت را داشته باشد که گاه چرکی و همراه با ترشحات رنگی پشت حلق و بینی یا بوی بد دهان در بیمار است، که در این صورت بیمار ن
 اندیشه خانواده - شماره 15 - سلامت
یاز قطعی به مراجعه پزشک و دریافت آنتی‌بیوتیک دارد.

آسم نوع مهم دیگر آلرژی‌های تنفسی است که در کودکان و بزرگسالان با شروع فصل پاییز و به دنبال عفونت ویروسی تنفسی فعال شده و یا بر شدت آن افزوده می‌گردد. علایم شایع آسم عبارتند از: سرفه‌های مزمن و مکرر به ویژه در هنگام شب و صبح زود، خس‌خس، تنگی تنفس و در مواردی عدم تحمل ورزش و درد قفسه‌ی سینه نیز می‌تواند از علایم آسم باشد. بدیهی است با شروع فصل مدرسه، سرما و نیز تماس نزدیک دانش‌آموزان، شیوع سرماخوردگی و بیماری‌های ویروسی تنفسی بیشتر شده و لذا علایم آسم و حملات آن در نزد دانش‌آموزان نیز بیشتر دیده می‌شود.

اقدامات پیش‌گیرانه

* بسته نگاه داشتن پنجره‌ی خانه‌ها و اتومبیل‌ها در هنگام شب و صبح زود، چون گرده‌ی گیاهان و قارچ‌ها به ویژه در این ساعات وارد شده و استنشاق می‌شوند.
* اقامت در خانه برای بیماران حساس به گرده‌ی گیاهان و قارچ‌ها، به ویژه در هوای طوفانی.
* استفاده از دستگاه تهویه‌ی هوا با فیلترهای مخصوص و تمیز و عدم استفاده از دستگاه بخور.
* استفاده از ماسک‌های فیلتردار به هنگام انجام امور باغبانی و جمع‌آوری برگ‌ها و زباله‌های موجود در باغچه و باغ.
* استحمام و استفاده از دوش به طور روزانه برای شست‌وشوی ذرات غبار و گرده‌های سطح بدن.
* جمع‌آوری وسایل پرزدار اضافی، مبلمان و فرش‌ها، در صورت امکان از محیط خواب.
* استفاده از جاروی برقی، چند بار در هفته، برای نظافت اتاق خواب و رختخواب.
* در صورت امکان، قرار دادن بالش و تشک‌ها در پوشش‌های غیرپرزدار.
* عدم نگهداری حیوانات خانگی در فضای بسته‌ی خانه، به ویژه در اتاق خواب.
* نظافت محیط‌های مرطوب خانه مانند حمام، دست‌شویی، منافذ آب لوله‌ها، با محلول‌های مناسب ضدقارچ و اجتناب از مفروش کردن حمام.
* جلوگیری از تجمع و تکثیر سوسک‌ها به وسیله‌ی شست‌وشوی بلافاصله‌ی ظروف غذا و نگهداری باقی‌مانده‌ی غذاها در ظروف سربسته.
* اسفتاده از واکسن سرماخوردگی برای بیماران مبتلا به آسم.

در زمینه‌ی استفاده داروهای مناسب برای کنترل علایم آلرژی‌ها و آسم لازم است که هر بیمار با پزشک آلرژیست تماس گرفته و پس از انجام معاینات و بررسی‌های لازم برنامه‌ی درمانی مورد نظر تنظیم و مصرف دارو آغاز شود. بدیهی است در بسیاری از موارد عدم شناخت عامل آلرژی‌زا سبب تداوم بیماری و پیشرفت آن و ظهور عوارض می‌گردد و مصرف خودسرانه و نابجای داروهای ضدحساسیت، تنها مُسکنی بیش نخواهد بود.
آماده شدن برای سال تحصیلی جدید همراه با آسم و آلرژی
آغاز سال تحصیلی، معمولا زمان هیجان‌انگیزی برای کودکان و والدین آن‌ها می‌باشد. همچنین این زمان، وقت مناسبی است برای یادآوری این نکته که کودکان مبتلا به آسم و آلرژی، در محیط مدرسه در معرض این تحریکات مختلف آلرژیک قرار می‌گیرند و این تحریکات می‌توانند منجر به طیف متنوعی از شکایات و علایم (اشکال در تمرکز و اختلال در انجام تکالیف مدرسه و عدم توانایی شرکت در کلاس‌های آموزشی، تا واکنش‌های تهدید کننده حیات در مقابل غذاها و گزش حشرات) شود.
عده‌ی نسبتا زیادی از کودکان و نوجوانان زیر 18 سال از آسم و مشکلات آلرژیک رنج می‌برند که این مساله منجر به غیبت‌های مکرر از مدرسه و تحمل بار مالی زیاد برای خانواده و جامعه می‌شود.

قبل از بازگشایی مدرسه

می‌توانید قبل از شروع مدرسه از فهرست زیر برای کاهش آلرژی‌های بالقوه‌ای که کودک شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد استفاده کنید.
* ترتیبی اتخاذ کنید تا جلسه‌ای با آموزگاران، مربیان و مراقبین بهداشتی مدرسه داشته باشید و راجع‌به شرایط جسمی کودک خود به بحث بپردازید.
 اندیشه خانواده -  شماره 15- سلامت
* مطمئن شوید که در دفتر مدرسه‌ی کودکتان، یک «برنامه‌ی مُدونِ درمانی» موجود است.
* با متخصص ایمونولوژی و آلرژی کودکان ملاقات کنید تا مطمئن شوید که داروهای لازم را در اختیار دارید.
* با کودکتان مواردی را که باعث شعله‌ور شدن آلرژی و آسم وی می‌گردد، مرور کنید.
* اگر کودکتان حساسیت غذایی دارد از آلرژیست کودک خود بخواهید که برنامه‌ای عملی در موارد حمله‌ی بیماری وی (Action plan) در اختیارتان قرار دهد.
* مسئولان مدرسه و معلمان را از این‌که کودکتان از چه غذاهایی باید اجتناب کند با اطلاع سازید و غذاهای جایگزین را مشخص کنید. اگر امکان دارد کودک کیف غذایی مخصوص خود را به مدرسه ببرد و به کودکتان گوشزد کنید که با دیگر بچه‌ها در غذا شرکت ننماید.
* مربیان ورزشی و مربیان بهداشت مدرسه را راجع‌به آسم کودکتان و علایم خطر و علایم حمله‌ی آسم بااطلاع سازید.
* مطمئن شوید که کودکتان تمام داروها و پیک‌فلومتر را همراه خود به مدرسه می‌برد.

در مدرسه

به کودکتان راجع‌به آلرژی‌های شایعی که می‌توانند در محیط کلاس و مدرسه منجر به شعله‌ور شدن آسم و یا آلرژی‌اش شوند، آموزش‌های لازم را بدهید.
* هیره‌های گرد و خاک (Dust mites): موجودات میکروسکوپی هستند که در رطوبت زیاد و نواحی که گرد و خاک وجود دارد رشد می‌کنند. آیا مدرسه‌ی کودکتان دستگاه تهویه‌ی هوا دارد؟ این مطلب می‌تواند باعث کاهش هیره‌ها شود.
* گردِ گچ (Chalk dust): محرکی است که می‌تواند حمله‌ی آسم را شعله‌ور کند. دانش آموزان مبتلا به آلرژی آسم می‌بایست از تخته، گچ و پاک‌کن دور باشند و باید دستشان را بعد از استفاده از کچ برای نوشتن روی تخته بشویند.
* پشم و پر حیوانات: پروتئین‌های موجود در بزاق، ادرار یا پر و پشم حیوانات می‌توانند باعث شعله‌ور شدن علایم آلرژی از قبیل عطسه، خارش و تورم چشم‌ها شوند. خارش پوست و یا کهیر می‌تواند ناشی از تماس با حیوانات باشد، لذا کودکانی که آلرژیک هستند باید از لمس حیوانات پرهیز کنند.
* کپک‌ها: در مکان‌های مرطوب، گرم و تاریک یافت می‌شوند.
اسپورهای کپک‌ها نیز می‌توانند باعث حمله‌ی آسم یا آلرژی شوند. خوشبختانه به آسانی می‌توان کپک‌های موجود در محیط‌های بسته را حذف کرد. مطمئن شوید که در مدرسه‌ی کودکتان سقف‌ها یا لوله‌هایی را که چکه می‌کنند، تعمیر کرده باشند.

در غذاخوری مدرسه

وقت ناهار زمانی است برای استراحت، فراغت از کتاب‌ها و تکالیف و نیز زمانی است برای ارتباط با دوستان جدید. ولی در کودکان آلرژیک می‌بایست از امنیت آن‌ها در این زمان مطمئن بود.
* آلرژی‌های غذایی: به کودک بیاموزید که غذای خود را به مدرسه ببرد و به او یادآور شوید که با دیگران در غذا شریک نشود. علاوه بر این، کودکتان، پرستار یا معلم وی می‌بایست، اپی‌نفرین تزریقی داشته باشند و از چگونگی استفاده از آن نیز با اطلاع باشند.

کلاس‌های ورزش

بازگشایی مدرسه به معنی شروع کلاس‌های ورزشی نیز می‌باشد. اگر از موارد زیر اجتناب نشود این فعالیت‌های تفریحی می‌توانند باعث بدتر شدن علایم آلرژی شوند.
* گرده گیاهان (Pollen): ذرات میکروسکوپی هستند که برای باروری گیاهان لازم است. با شروع فصل گرده‌افشانی باید به خاطر بسپاریم که داروی خود را 30 دقیقه قبل از بیرون رفتن از آن دارو استفاده کنیم. علاوه بر این از معلم بخواهیم که پنجره‌ی کلاس را ببندد.
* گزش حشرات: واکنش‌های شدید آلرژیک به گزش حشرات می‌تواند منجر به «آنافیلاکسی» شود. علایم «آنافیلاکسی» عبارتند از: خارش، کهیر در نواحی وسیعی از بدن، تورم ناحیه‌ی حلق و حنجره و زبان، اشکار در تنفس، سرگیجه، دردهای متناوب شکمی، تهوع و اسهال.
آسم ناشی از ورزش (Exercise- Induced Asthma): اغلب در کودکان بعد از تقریبا 6 تا 8 دقیقه فعالیت فیزیکی علایم آسم ایجاد می‌شود. افراد مبتلا به آسم ناشی از ورزش دچار سرفه، خس‌خس، تنگی نفس می‌شوند.
تقریبا از هر 10 ورزشکار جوان یک نفر آسم دارد. لذا نباید نوجوانان را از فعالیت‌های لذت‌بخش ورزشی و یا حتی رقابت‌های ورزشی (در سطوح بالا) محروم سازید، ولی باید به این ورزشکاران در صورتی که دارای آسم ناشی از فعالیت هستند، احتیاط‌های لازم را گوشزد کرد.
مجاری هوایی بیماران مبتلا به آسم ناشی از ورزش، به ویژه وقتی هوا سرد و خشک است، به تغییرات درجه‌ی حرارت و رطوبت محیطی بسیار حساس هستند. در طی فعالیت‌های شدید بدنی، فرد از طریق دهان نفس می‌کشد و لذا به هوای سرد و خشک اجازه می‌دهد بدون این‌که از بینی (که دارای اثرات مرطوب‌کننده و گرم کننده است) عبور کند و به مجاری هوایی تحتانی برسد.
چگ لیست درمانی آسم ناشی از فعالیت
* 15 دقیقه قبل از فعالیت از داروی کوتاه اثر استنشاقی با اثر گشادکنندگی برونش استفاده کنید. این باعث می‌شود که بین 4 تا 6 ساعت راحت باشید.
* 6 تا 10 دقیقه قبل از شروع فعالیت شدید بدنی، خود را گرم کنید (Warm up).
* به مقدار کافی مایعات بنوشید.
* اگر علایم تنفسی ایجاد شد، فعالیت را متوقف کنید.
* بعد از اتمام فعالیت شدید، به آرامی فعالیت خود را کم کنید (Cool down).
بسیاری از کودکان سنین مدرسه و نوجوانان از آلرژی‌های غذایی، آسم و رینیت آلرژیک رنج می‌برند. ولی اگر اقدامات مناسب برای آن‌ها صورت گیرد دچار افت تحصیلی یا مشکلات دیگر نمی‌شوند. بسیار مهم است که ارتباط مناسبی با فرزندتان و پرسنل مدرسه‌اش درباره‌ی آسم و آلرژی او داشته باشید.

۱۳۹۲ شهریور ۲۰, چهارشنبه

خواص معجزه آسای کرن بری.

خواص کرن بری

کرنبری میوه ای ست که دارای خواص گوناگون است و مهمترین آنها جلوگیری از بروز سنگ کلیه و درمان عفونت های کلیه ایست. اخیرا پژوهشگران چینی به خاصیت جدید این میوه خوش رنگ و جالب پی برده اند و آن این که کرن بری قادر است عفونت مخصوص معده را به نام Helicobacter Pylori (HBP) که چند سالی است دانشمندان به وجود و عوارض آن در معده پی برده اند درمان کند. عفونت HBP اگر درمان نشود در نهایت باعث بروز سرطان معده میگردد و درمان آن هم تقریبا پیچیده است زیرا مریض باید از ترکیب چند نوع آنتی بیوتیک قوی و به مدت حدود یک ماه استفاده نماید تا بتواند این عامل عفونت و باکتری مزاحم را از بین ببرد. گاهی این عفونت هر چند سالی یک بار شخص معالجه شده را دوباره بیمار میکند چون میتواند به آسانی انتقال یابد و رشد کند. علائم آلوده بودن به HBP هم دردهای مزاحم معده است که شباهت مخصوصی با زخم معده دارد و سوزش معده و ترش کردن و غیره را به همراه دارد که با آزمایش خون تشخیص داده میشود.
در این بررسی مهم پژوهشگران چینی ۱۸۹ نفر را که به باکتری HBP آلوده بودند مورد مطالعه قرار داده و به ۹۷ نفر از آنها رژیم آب میوه کرن بری داده و ۹۲ نفر دیگر رژیم غذایی معمولی داشته و تا ۹۰ روز از مصرف کرن بری دوری کردند. پس از اتمام بررسی معلوم گردید که ۱۴ درصد آن دسته ای که دارای رژیم کرن بری بودند بهبودی کامل حاصل نموده و آ‌زمایشات مختلف نتوانسته وجود باکتری را در معده افراد تحت مطالعه تایید کند.
این بررسی ثابت میکند که با کرن بری میتوان عفونت HBP را درمان کرد و یا از بروز و پیشرفت عفونت در معده جلوگیری کرد. پژوهشگران این بررسی علمی عقیده دارند که عامل از بین بردن HBP در معده توسط کرن بری به علت ماده ای است به نام Proanthocyanidins که به مقدار زیادی در این میوه وجود دارد. با این نظریه جالب و یافته موثر دانشمندان خواهند توانست در آینده ای نزدیک داروی موثری به جز آنتی بیوتیکهای سنگین برای پیشگیری و درمان عفونت HBP که اگر درمان نشود امکان بروز سرطان معده را افزایش میدهد پیدا کنند و کیفیت زندگی میلیونها نفر را تضمین نمایند. 
 ***
به دلیل دارا بودن خاصیت جلوگیری از بروز سنگ کلیه و همچنین درمان عفونتهای کلیه از میوه های پر مصرف به شمار می آید. روزانه مصرف یک لیوان آب کرنبری بیماریهایی نظیر عفونتهای مجاری ادرار را درمان می کند. کرنبری باعث بهبود سیستم گردشی در بدن می شود.
تاننهای فشرده موجود در کرن بری از اکسیداسیون کلسترول بد جلوگیری می نماید و در نتیجه بدن را در مقابل تصلب شرایین محافظت می نماید. همچنین تاننها به عنوان یک پشتیبان و حامی برای قلب سالم محسوب می شوند. کرنبری به عنوان یک ضد باکتری عمل نموده و بر روی PH ادرار تاثیر می گذارد و از ایجاد سنگ کلیه جلوگیری به عمل می آورد. طعم این میوه بسیار خوشمزه و خاص (ملس) می باشد. مصرف آن به بیمارانی که از آسم رنج می برند نیز توصیه می گردد.
این میوه مانند داروی طبیعی برای بدن انسان مفید است لیکن هنوز در کشور به صورت عموم شناخته نشده است.

 فقط یک نکته: تمام روش‌های مصرف کران بری تأثیر یکسانی ندارند...

کران بری چه طور با عفونت‌های ادراری مبارزه می‌کند؟
بنابر تحقیقاتی که تا کنون انجام شده است، تأثیر کران بری کاملاً خودکار است. این میوۀ کوچک و انواع دیگرش، حاوی آنتی اکسیدان‌های خاصی هستند که پروآنتُسیانیدین نامیده می‌شوند. این عناصر به باکتری‌هایی که عامل ایجاد عفونت‌های ادراری هستند می‌چسبند. به طور کلی این باکتری‌ها، از نسوج برای چسبیدن به بافت مثانه استفاده می‌کرده و باعث ایجاد عفونت می‌شوند. پروآنتُسیانیدین‌ها مانع عملکرد این شاخک‌‌ها شده و فرد را در مقابل عفونت‌های ادراری محافظت می‌کنند.

کران بری یا دارو؟
در شرایطی که شواهد علمی محکمی دربارۀ فواید کران بری در مبارزه با عفونت‌های ادراری وجود ندارد، پس چرا پزشکان این میوه را برای درمان توصیه می‌کنند؟ مسلماً دلیلش موضوع مقاومت دارویی است. در واقع روش‌هایی که ما در مقابل عفونت‌‌های ادراری به کار می‌بریم، استفاده از آنتی بیوتیک‌هاست. اما، همان طور که همه‌مان می‌دانیم، مصرف آنتی بیوتیک‌ها مقاومت دارویی را به دنبال دارد: در واقع باکتری‌ها، نسل به نسل بهتر یاد می‌گیرند که چگونه در مقابل آنتی بیوتیک‌ها از خود محافظت کنند. در حال حاضر، در تمام دنیا باکتری‌هایی که به آنتی بیوتیک حساس اند، در حال نابودی‌اند... . بنابراین امید استفاده از کران بری که باعث مقاومت دارویی نمی‌شود به جای آنتی بیوتیک‌ها بسیار دلگرم کننده است.
تمام شکل‌های مصرف کران بری در مبارزه با عفونت‌های ادراری یکسان نیستند...
باوجود اینکه بسیاری از پزشکان، کران بری را توصیه می‌کنند، اما تمام مکمل‌های غذایی که از این میوه به دست می‌آیند تأثیر بکسانی در مقابل باکتری‌های عامل عفونت ادراری ندارند... . در واقع، برخی مکمل‌‌ها میزان پروآنتُسیانیدین شان برای تأثیرگذاری کافی نیست... . و برخی هم کلاً فاقد این آنتی اکسیدان هستند. شایان ذکر است که مسئولان بهداشت فرانسه یک دُز 36 میلی گرمی از پروآنتُسیانیدین را در روز توصیه می‌کنند، این میزان پروآنتُسیانیدین در یک لیوان 300 میلی لیتری آب کران بری یافت می‌شود.
 

۱۳۹۲ شهریور ۱۵, جمعه

ده سوال از استفان هاوکینگ

ده سوال از استفان هاوکینگ

  سلام ده سوال زیر برگرفته از مجله تایم شماره مورخ پانزدهم نوامبر  2010
میباشد و ارائه این مقاله صرفا جهت اطلاع رسانی میباشد و به معنی رد یا تایید این مقاله نبوده و نیست.
این فیزیکدان سرشناس اخیراً کتاب جدیدی به نام "طرح بزرگ"  منتشرکرده است. دراین جا استفن هاوکینگ به سوال های خوانندگان مجله ی تایم پاسخ می دهد:

س – اگر خدا وجود ندارد پس چرا باور به وجود او تقریباً جهانگیر است؟

ج – من ادعا نمی کنم که خدا وجود ندارد. خدا نامی است که مردم برای دلیل وجود ما دراینجا گذاشته اند. اما من فکر می کنم این دلیل بیشترقوانین فیزیک است نه این که یک نفر وجود داشته باشد که بتوان با او ارتباطی شخصی برقرارکرد.


س – آیا کیهان پایانی هم دارد؟ در این صورت آنسوتراز آن پایان چیست؟

ج – مشاهدات نشانگراین است که کیهان با سرعت روزافزونی در حال گسترش است. این گسترش تا ابد ادامه خواهد داشت و کیهان خالی تر و تاریک تر خواهد شد. گرچه کیهان پایانی ندارد اما در مِه بانگ (بیگ بنگ) آغازی داشته است. ممکن است کسی بپرسد قبل از آن چه بوده؟ پاسخ این است که هیچ. همانگونه که جنوبی تر از قطب جنوب جایی وجود ندارد، قبل از مِه بانگ نیز جایی وجود نداشته.

س – فکر می کنید تمدن بشر آنقدر باقی خواهد ماند تا جهش به عمق فضا امکان پذیر شود؟

ج – فکر می کنم شانس خوبی داریم بقایمان آنقدر ادامه داشته باشد که منظومه شمسی را به زیر یوغ خود بکشیم. اما در منظومه شمسی هیچ جایی مناسب تر از زمین (برای زیست انسان) وجود ندارد، بنابر این روشن نیست که اگر زمین را تخریب کنیم بتوانیم بقایی داشته باشیم. برای بقای خود در دراز مدت باید به ستارگان دست یابیم که زمانی دراز تر خواهد خواست. بگذارید امیدوار باشیم که تا زمانی چنین دراز بقا یمان ادامه خواهد داشت.

س – اگر می توانستی با آلبرت اینشتین حرف بزنی به او چه می گفتی؟

ج – از او می پرسیدم چرا به (وجود) سیاه چاله ها باورنداشت؟ معادله میدانی تئوری نسبیت او حاکی از این است که یک ستاره بزرگ یا ابری از گاز برخود فرومی ریزد و یک سیاه چاله تشکیل می دهد. اینشتین از این امر آگاه بود اما به نوعی خودرا متقاعد می کرد که همیشه چیزی مثل یک انفجارتوده را از هم می پاشد ومانع ایجاد سیاهچاله می شود. اما اگر انفجاری اتفاق نیفتاد چه؟

س – چه کشف یا پیشرفت علمی را دوست دارید در زمان حیات خود شاهد باشید ؟

ج – دلم می خواهد گداخت هسته ای یک منبع عملی تولید انرژی شود. در این صورت ازیک منبع بی پایان انرژی بدون آلودگی محیط زیست و بدون گرمایش جهانی برخوردار خواهیم بود.

س – به باور شما بعد ازمرگ چه برسر آگاهی ما می آید ؟

ج – من فکر می کنم مغز اساساً یک کامپیوتر است و آگاهی مثل یک نرم افزار کامپیوتریست. (بنابراین) وقتی کامپیوتر خاموش شود نرم افزار کار نخواهد کرد. تئوری وار می توان گفت که این نرم افزار در یک شبکه بیرنگ (نوترال) بازآفرین خواهد شد. اما این بسیار مشکل خواهد بود زیرا نیاز به تمام خاطرات یک فرد خواهد داشت.

س – با توجه به شهرت شما به عنوان یک فیزیکدان درخشان، چه علائق معمولی ای دارید که ممکن است باعث تعجب مردم شود؟
ج – من از همه جور موسیقی، از پاپ گرفته تا کلاسیک و اپرا لذت می برم. همچنین به مسابقات (اتومبیلرانی) فرمول یک (فورمیولا وان) همراه با پسرم "تیم" علاقمندم.

س – آیا ناتوانی جسمی شما مانعی درمقابل پژوهش هایتان بوده یا به آن کمک کرده است؟
ج – اگرچه در ابتلا به بیماری موتور نورون بسیار شوربخت بوده ام اما تقریباً در همه ی جنبه های دیگر بسیار خوش بخت بوده ام. خوش شانسی من این است که زمینه کاری من در فیزیک تئوریک است که ناتوانی جسمی اثر آنچنانی در آن ندارد و بخت دیگر من آن است که کتاب هایم در جهان این چنین پر طرفدار است.

س – آیا از این که مردم انتظار دارند شما چواب تمام رمزهای (هستی) را بدانید احساس مسئولیتی بزرگ نمی کنید؟
ج – مطمئناً من جواب تمام مشکلات زندگی را نمیدانم. گرچه فیزیک و ریاضیات ممکن است به ما بگویند کیهان چگونه آغاز شد اما در پیش بینی رفتار انسانی کمک زیادی از دست آنان ساخته نیست زیرا در این جا تعداد معادلات چند مجهولی برای حل کردن بیشمار است. من در پیش بینی این که چه چیزی باعث می شود مردم، بویژه زنان، واکنش عصبی نشان دهند، نسبت به دیگران هیچ برتری ای ندارم.

س – آیا فکر می کنید زمانی خواهد رسید که مردم هر آنچه را که در حیطه فیزیک است بفهمند؟
ج – امیدوارم چنین زمانی نرسد زیرا من بیکار خواهم شد.

بررسیهائی در باره غذا و گوارش

  هضم غذا چقدر طول مي كشد؟ 

مدت زمان هضم و جذب هر ماده غذايي در بدن ما با توجه به خوراكي هاي مختلفي كه مي خوريم، متفاوت است، اما معمولا، 24 تا 72 ساعت زمان مي برد تا تمام غذاي خورده شده در يك فرد بزرگسال هضم و جذب شود.

غذايي كه مي خوريد، 6 تا 8 ساعت بعداز طريق سيستم بلع، به معده مي رسد و از آنجا روانه روده كوچك مي شود. سپس، از روده كوچك به روده بزرگ يا همان كولون مي رود تا عمل جذب آب و هضم غذا انجام و نهايتا مواد اضافي دفع شود. با «پوستر» اين هفته «سلامت» همراه شويد تا ببينيد هريك از گروه هاي غذايي براي هضم به چه مدت زماني نياز دارند.
¤ مواد نشاسته اي 3 تا 4 ساعت
يكي از مهم ترين منابع تامين گلوكز و انرژي بدن، مواد نشاسته اي مانند ذرت يا سيب زميني هستند. حدود 3 تا 4 ساعت طول مي كشد تا مواد نشاسته اي در بدن هضم شوند و اين زمان، زمان نسبتا كوتاه و مناسبي براي هضم آنها محسوب مي شود.
¤ فيبر 12 ساعت
بدن ما تا وقتي به فيبر موجود در موادغذايي نياز داشته باشد، تركيبات آنها را نمي شكند و هضمشان نمي كند. خوراكي هايي مانند هويج، حبوبات و جوي دوسر به وفور فيبر دارند و ميوه ها هم منابع خوبي براي دريافت فيبر هستند. فيبر موجود در خوراكي ها به بهبود كاركرد روده و شكم كمك مي كند و جلوي ابتلا به يبوست را مي گيرد. بنابراين، بدن به اين ماده مغذي اجازه مي دهد تا كارش را به خوبي انجام دهد و بعداز حدود 12ساعت، شروع به هضم آن مي كند.
¤ پروتئين ها 1 تا 3 روز
نيمي از پروتئيني كه ما در طول يك روز مي خوريم، صرف ساختن يا بازسازي سلول هاي بدنمان مي شود، انواع گوشت، قارچ، تخم مرغ و سويا از جمله منابع پروتئيني هستند. شايد بد نباشد بدانيد كه 97 درصد از گوشت قرمزي كه مي خوريم، به راحتي در بدن هضم مي شود و مدت زمان زيادي هم در معده باقي مي ماند؛ يعني وقتي ما يك وعده گوشت قرمز مي خوريم، چون اين ماده غذايي مدت طولاني تري نسبت به منابع فيبر در معده مان باقي مي ماند، ديرتر احساس گرسنگي مي كنيم. بنابراين تعجب نكنيد اگر مي گوييم حدود 1 تا 3 روز طول مي كشد تا مواد پروتئيني در بدنمان هضم شوند!
¤ شير و لبنيات 5 تا 6 ساعت
اين گروه از موادغذايي جزو مهم ترين منابع دريافت كلسيم و ويتامين D در بدن هستند. مدت زماني كه طول مي كشد لبنيات در بدن هضم شوند، به سن، جنس و وزن فرد مصرف كننده و حتي نوع كم چرب يا پرچرب لبنيات، بستگي دارد. اما به طوركلي، حدود 5 تا 6 ساعت طول مي كشد تا شير و لبنيات در بدن هضم شوند.
¤ چربي ها 15 ساعت
اگر مصرف چربي روزانه مان را به چربي هاي خوب مانند ماهي هاي چرب، انواع مغزها، روغن زيتون يا روغن كانولا و مانند اينها محدود كنيم، مي توانيم به بهبود وضع سيستم ايمني بدن و بالا رفتن انرژي روزانه مان اميدوار باشيم. چربي ها از موادغذايي اي هستند كه هضم شان در بدن به زماني نسبتا طولاني نياز دارد. برخي از متخصصان معتقدند به دليل اينكه چربي ها براي انجام فعاليت هاي فكري و جسمي روزانه مصرف مي شوند، نزديك به 15ساعت طول مي كشد تا در بدن هضم شوند.
¤ ميوه ها و سبزي ها كمتر از 12ساعت
از خواص انواع ميو ه ها و سبزيجات، هرچه بگوييم، كم گفته ايم! اين گروه از خوراكي ها سرشار از آنتي اكسيدان و ويتامين هستند و مصرف منظم روزانه آنها مي تواند از ابتلا به سرطان و برخي بيماري ها، پيشگيري كند. مدت زماني كه طول مي كشد تا يك ميوه يا سبزي در بدن هضم شود، با توجه به نوع آن ميوه و سبزي بسيار متفاوت است اما معمولا كمتر از 12 ساعت طول مي كشد تا ميوه ها و سبزيجات در بدن هضم شوند.
هضم و جذب مواد غذايي به طور خودكار توسط دستگاه گوارش انجام مي شود و هر كدام مراحل خود را دارد. ابتدا قندهاي ساده و سپس قندهاي مركب و سپس پروتئين ها و از همه ديرتر چربي ها هضم ميشوند.
- براي سرخ كردن غذا معمولا از روغن زياد استفاده مي شود كه عوارض ناگواري دارد.
به هنگام سرخ كردن، درجه حرارت غذا بالاتر از حرارت جوش مي رسد و در چنين درجاتي بعضي مواد مغذي موجود در غذا به مقدار زيادي كاهش مي يابند؛ لذا سعي كنيد حتي الامكان از سرخ كردن غذا خودداري كنيد و در صورت تمايل زياد به مصرف مواد سرخ كرده به تفت دادن مختصر مواد غذايي با روغن خيلي كم بسنده كنيد. روغني كه براي تفت دادن استفاده مي شود، بايد از نوع روغن هاي مايع مخصوص سرخ كردن باشد.
درجات حرارت بالا، اثرات نامطلوبي بر هضم مواد غذايي بر جاي مي گذارد و هضم مواد خوراكي را مشكل تر مي كند. بنابراين غذاهاي سرخ شده هضم مشكل تري نسبت به ساير غذاهاي پخته دارند و هر چه مدت زمان سرخ كردن طولاني تر باشد، اثرات نامطلوب آن روي هضم غذا بيشتر خواهد بود. همچنين مصرف روغن زياد اثرات نامناسب و خطرناكي بر سلامت انسان دارد.
- يكي از عادات غلطي كه امروزه به علت ماشيني شدن زندگي و صنعتي شدن بسياري از كشورها، در بين جوامع مختلف رايج است، تند غذا خوردن و خوب نجويدن غذاست.
در زندگي ماشيني امروزي، به خصوص در شهرهاي بزرگ و پرجمعيت، به علت اشتغال و گرفتاري زياد، افراد زمان كافي به صرف غذا اختصاص نمي دهند و معمولا غذاي خود را با شتاب و عجله و در فرصتي محدود مصرف مي كنند. اين امر موجب مي شود كه آنان نتوانند غذا را با آرامش و به طور كامل بجوند و ميل كنند و اين مسئله چنانچه ادامه يابد، منجر به عادت تند غذا خوردن و خوب نجويدن غذا مي شود. شتاب زدگي به هنگام صرف غذا و خوب نجويدن آن، اشكالاتي براي سلامت انسان در بردارد.
قبل از شرح اشكالات فوق، بهتر است به نقش جويدن در هضم و جذب مواد غذايي اشاره اي داشته باشيم.
اولين مرحله هضم بعضي از مواد غذايي در دهان صورت مي گيرد كه اين امر به وسيله آنزيم پتيالين موجود در بزاق انجام مي شود. اين در صورتي است كه غذا به خوبي جويده و خرد شده باشد و نيز با بزاق دهان آغشته شده باشد.
- چنانچه غذا به خوبي جويده و خرد نشود و با آنزيم پتيالين موجود در بزاق آغشته نگردد، اولين مرحله هضم به خوبي انجام نشده، در نتيجه در هضم و جذب مواد غذايي اختلالاتي ايجاد مي شود كه مي تواند موجب سنگيني، احساس پري در دستگاه گوارش، دل درد و ناراحتي هاي گوارشي شود.
- خوردن زيره، مرزه، ماست، پياز، سركه سيب به هضم غذا كمك مي كند و نوشيدن مايعات به مقدار زياد همراه غذا موجب رقيق شدن شيره هاي گوارشي مي شود، در نتيجه شيره هاي گوارشي نمي توانند در هضم مواد غذايي اثر كامل داشته باشند كه نتيجه آن اختلال در هضم و جذب مواد غذايي و ايجاد نفخ و سنگيني در دستگاه گوارش است. پس بهتر است همراه غذا يا بلافاصله بعد از غذا به مقدار زياد آب مصرف نكنيم.
- سعي كنيد 6 مورد زير را بعد و قبل از غذا خوردن رعايت كنيد:
1-بعد از غذا سيگار نكشيد:
آزمايش ها نشان داده است كه كشيدن يك نخ سيگار بلافاصله بعد از غذا، مساوي است با كشيدن 10 نخ در ساير اوقات؛ در نتيجه به همين نسبت خطر ابتلا به سرطان را افزايش مي دهد.
2-بلافاصله بعد از غذا، ميوه نخوريد:
خوردن ميوه بلافاصله بعد از غذا باعث مي شود كه هوا داخل معده جمع شده و نفخ شديد ايجاد شود، بنابراين حداقل يك ساعت قبل از غذا و دو ساعت بعد از غذا ميوه بخوريد.
3-بلافاصله بعد از غذا چاي ننوشيد:
مقدار زيادي اسيد در برگ هاي چاي وجود دارد كه باعث محكم شدن تركيبات و پيوندهاي پروتئيني داخل غذا و در نتيجه سخت شدن هضم غذا مي شود. به عنوان مثال چاي داراي تركيباتي است كه جذب آهن را بسيار كم مي كند.
4-حمام نكنيد:
حمام كردن باعث افزايش جريان خون در دست ها، پاها و سطح بدن و كاهش جريان خون در اطراف معده مي شود، در نتيجه باعث اختلال در هضم غذا مي شود.
5-بعد از غذا پياده روي نكنيد:
در بين مردم شايع است كه پياده روي بعد از غذا، به هضم آن بسيار كمك مي كند، ولي اين درست نيست. پياده روي پس از غذا خوردن باعث مي شود كه دستگاه گوارش در جذب غذا ناتوان شود و مواد مغذي داخل غذا جذب بدن نشوند.
6-بلافاصله بعد از غذا نخوابيد:
در اين صورت عمل هضم غذا به درستي انجام نمي شود و باعث ايجاد عفونت روده و ناراحتي هاي گوارشي مي شود.
مراحل هضم مواد غذايي به شرح زير است:
گوارش غذا در دهان شروع مي شود به همين دليل غدا ضمن جويدن به تكه هاي بسيار كوچك تقسيم و با بزاق دهان مخلوط مي شود. بزاق توسط غدد موجود در دهان ترشح مي شود و حاوي موادي است كه به تجزيه غذا كمك مي كند. اين ماده آنزيم نام دارد. در طول دستگاه گوارش آنزيمهاي گوناگوني وجود دارد كه هر كدام بخش ويژه اي از غذا را خرد مي كنند. آنزيم موجود در بزاق، نشاسته موجود در سيب زميني، نان و شيريني را به قند ساده تبديل مي كند چنانچه يك تكه نان را بجويد پس از مدت كوتاهي براثر عمل آنزيم مزه شيريني احساس مي شود. پس از آنكه غذا جويده شد و با بزاق مخلوط گرديد، فرو برده مي شود بزاق به عنوان يك نرم كننده غذا براي گذشتن از لوله اي كه به معده منتهي مي شود نيز كمك مي كند. عمل بزاق در اين قسمت مانند روغن در موتور اتومبيل است كه به رواني حركت آن كمك مي كند. توسط عمل ماهيچه، غذا با فشار از لوله اي به نام مري پايين مي رود. و پس از گذشتن از انتهاي مري به معده مي رسد. معده يك كيسه عضلاني است كه شبيه يك مخلوط كننده سيمان عمل مي كند. در معده غذا با آنزيم هاي مختلف و اسيدي قوي مخلوط مي گردد. هضم پروتئين ها در معده شروع مي شود و غذا چند ساعت در معده مي ماند و سرانجام خارج مي شود و از يك لوله طولاني به نام روده عبور مي كند.
روده از دو قسمت اصلي تشكيل شده است روده كوچك و روده بزرگ. اين نامگذاري نه به علت بلندتر بودن يكي از آن دو است بلكه به دليل گشادتر بودن يكي از آنهاست. طول روده كوچك هفت متر است. سي سانتيمتر ابتداي اين لوله «دوازدهه» ناميده مي شود و در آنجا آنزيم هاي زيادي به غذا اضافه مي شود و گوارش به مقدار زيادي صورت مي گيرد. در اين نقطه غذا به يك مايع غليظ تبديل مي شود و حاوي مقادير زيادي قندهاي ساده است كه از هضم كربوهيدراتها به وجود آمده است و نيز داراي اسيدهاي آمينه است كه از تجزيه پروتئينها به وجود آمده است. گوارش در روده كوچك كامل مي شود. ديواره روده كوچك را مي توان با يك قطعه قالي با پرزهاي بلند مقايسه كرد. اين پرزها باعث افزايش سطح روده كوچك شده كه در نتيجه غذاي هضم شده مي تواند توسط رگ هاي خوني كوچك موجود در ديواره داخلي روده به خوبي جذب شود.
پس از آنكه مقدار زيادي از موادغذايي جذب گرديد مواد اضافي از روده بزرگ مي گذرد. اين قسمت از روده فقط يك متر و نيم طول دارد و همه آب از مواد زايد جذب مي شود و قسمت هاي غيرقابل استفاده و يا غيرقابل هضم غذا از بين روده بزرگ مي گذرد و توسط آخرين قسمت روده به نام «راست روده» از بدن خارج مي شود. اصطلاح درست اين مواد زايد، «مدفوع» است.
غذاهاي انرژي زا شامل چربي ها و كربوهيدرات ها، موقعي كه به روده كوچك مي رسند هضم مي شوند. آنها در آنجا جذب و وارد جريان خون شده و به وسيله آن به تمام نقاط بدن مي رسند. بعضي از قندها مي توانند بلافاصله براي تهيه انرژي به كار روند و قندهاي اضافي براي ذخيره شدن به كبد مي روند چربي هاي هضم شده اضافي نيز در زير پوست و اطراف دستگاه هايي مانند كليه و قلب ذخيره مي شوند.
فرآورده هاي گوارش براي تهيه انرژي و ساخت بافت ها توسط بدن مصرف مي شوند وقتي كه انرژي بوسيله غذا تأمين شد مواد اضافي و زايد از بدن خارج مي گردد. وقتي كه بدن قندها را مي سوزاند آب و دي اكسيدكربن ايجاد مي شود. دي اكسيدكربن به وسيله خون به ريه ها برده مي شود و آنجا با اكسيژن مبادله مي گردد. به نظر نمي رسد كه آب ماده اضافي باشد ولي اگر مقدار آن زياد باشد مي تواند نظام زندگي ما را برهم بزند. بسياري ديگر از مواد اضافي حاصله از هضم و يا سلول هاي فرسوده در خون- كه قسمت اعظم آن آب است- حل مي شود. خون، اين مواد غيرقابل استفاده را به كليه ها كه مانند صافي عمل مي كنند مي برد و در آنجاست كه مواد اضافي همراه آب جدا شده و به صورت ادرار از بدن خارج مي شود. بنابراين كليه ها كه مواداضافي، را دفع مي كنند، آخرين مرحله از انتقال انرژي در بدن ما است.
اگر مي خواهيد غذاي تان سريع هضم شود و معده تان نيز تقويت شود تخم گشنيز ميل كنيد.
تخم گشنيز هضم كننده غذا، تقويت كننده معده، كاهش دهنده قند خون و براي ترش كردن معده مفيد است.
گشنيز يكي از گياهاني است كه از ميوه و برگ آن استفاده مي شود و محرك، مدر، مسكن و خلط آور است.از ديگر خواص گشنيز مي توان به كاهش دهنده قند خون، بادشكن، تقويت معده، هضم كننده غذا، ضد تشنج، ضد كرم و ضداسپاسم اشاره كرد.
مي توان براي تهيه جوشانده گشنيز 2تا 3گرم تخم گشنيز را دم كرده و سه بار در روز مصرف كرد.
در ضمن تخم گشنيز براي درمان گاستريت و ضدترش كردن معده استفاده كرد. براي رفع اسهال و جلوگيري از دل پيچه و برطرف كردن تشنگي مفيد است.
تخم گشنيز خواب آور است، خارش هاي پوستي را از بين مي برد و براي سرطان پوست مي تواند شفابخش باشد و نشاط آور است.